Un mediu educativ inovativ bazat pe realitate virtuală pentru educația fizică școlară - WORLD OF OF PHYSICS (2016-1-CY01-KA201-017371)

    Parteneriate strategice - KA2: Cooperarea pentru inovare și schimbul de bune practici

    Site web: worldofphysics.etcenter.eu

     

    Scopul principal al proiectului propus este de a ajuta studenții în studierea și învățarea fizicii prin utilizarea de noi tehnologii educaționale. Concret, va fi dezvoltat un mediu educațional 3D de realitate virtuală, care va avea o infrastructură educațională inovativă și va oferi oportunități de învățare imersive și eficiente, implicând elevii în diverse activități educaționale, scenarii de învățare și oferind elevilor un mod atractiv, distractiv și eficient de a învăța diverse subiecte provocatoare din domeniul fizicii.

    Studenții vor avea capacitatea de a vizita practic laboratoarele, de a efectua experimente, de a explora procedurile și fenomenele, de a examina modalitățile care se desfășoară și, de asemenea, vor fi ghidați spre analizarea și explicarea acestora prin metoda științifică. Mediul educațional virtual și laboratoarele vor fi proiectate într-un mod care să sprijine studenții să formeze modele mentale adecvate ale conceptelor implicate, vizualizându-le și permițând interacțiuni cu fenomenele și procesele virtuale. Atunci când elevii învață concepte abstracte noi este destul de greu fără o conexiune adecvată la exemple concrete.

    Proiectul este promovat de Universitatea din Cipru (CY) și are ca parteneri: Universitatea din Patras (GR), Consiliul Național de Cercetare (IT), Asociatia Centrul de Training European (RO), New Edu n.o. (SK) și Institutul de Tehnologie și Presă Diophantus (GR).